Ankers Blog

Ankers Blog

About the blog

The blog will mostly be written in Danish (my native language) with sections in English

Bohus fæstning

Sverige (dansk)Posted by anker Tuesday, August 28 2007 17:46:06

Bohus fæstning ligger syd for Kungälv og var grænsefæstning mellem Norge og Sverige fra 1400 tallet. Den har givet navn til landskabet Bohuslän. Fæstningen blev belejlet 14 gange men aldrig indtaget af fjentlige styrker. Bohuslän blev svensk efter freden i Roskilde 1658. Der er ikke langt fra Gøteborg.

Blog Image

Mere om historien

Her er flere billeder fra fæstningen

  • Comments(0)//blog.ankernielsen.dk/#post14

Mere oversvømmelse Säveåen

Sverige (dansk)Posted by anker Monday, December 18 2006 07:56:06

Flere billeder fra 16 december af Säveåen i Floda, Stenkullen og Partille. Huse og stien langs åen er oversvømmet flere steder.

Se billederne her

  • Comments(0)//blog.ankernielsen.dk/#post8

Sejltur Götaelv

Sverige (dansk)Posted by anker Sunday, December 17 2006 23:11:33
Her er billeder fra fredagens sejltur.

  • Comments(0)//blog.ankernielsen.dk/#post7

Mere nedbør

Sverige (dansk)Posted by anker Monday, December 11 2006 19:49:33

I dag er der kommet masser af regn her i Göteborg ca 40mm. Det har betydet endnu større oversvømmelser i Mölndal end da jeg var på tur i går. Togtrafikken Göteborg-Malmø er indstillet på grund af oversvømmelserne i Mölndal. Der må være endnu mere vand i Kvarnfossen end i søndags, se billederne her.

Blog Image

Der findes også link til 4 film nederst på siden filerne er meget store første er 5 MB resten 30Mb, så de bør kun åbnes men en hurtig internet forbindelse.

Der er også varsel om ekstrem vandstand i Säveåen. Det betyder at der er endnu mere vand end det som ses på mine billeder fra slutningen af november.

  • Comments(0)//blog.ankernielsen.dk/#post5

Mere oversvømmelser

Sverige (dansk)Posted by anker Sunday, December 10 2006 17:54:28

Tog turen til Mölndal, da det var fint vejr og så på oversvømmelserne langs åen i Ågatan. Den svarer til sit navn. Derefter videre til Kvarnbyen med Kvarnfallet med meget høj vandføring i åen som løber ned fra Stensøen forbi en række gamle fabriksbygninger, hvor vandet tidligere blev udnyttet til at male korn. Højdeforskellen i vandfaldet er 48m.

Billederne findes her. ( More pictures with flooding).

  • Comments(0)//blog.ankernielsen.dk/#post4

Oversvømmelse ved Säveåen

Sverige (dansk)Posted by anker Tuesday, December 05 2006 21:48:40

Säveåen går gennem Göteborg kommune med sit udspring øst for byen. Et interessant naturreservat er Säveåens dalgang fra Floda til Lerum, hvor åen løber med skiftende hastighed ud mod havet. Der er mange steder med hurtigt strømmende vand. Et besøg om sommeren kan følges på disse billeder:

Sommerbilleder

Her i slutninen af november var der mange dage med regn. Resultatet var oversvømmelser ved Säveåen og andre steder i Göteborg. Den 26 november tog jeg ud til Stenkullen station og gik ned til åen over markerne. Åen er på dette sted delt i to arme med en lang smal ø i midten af strømmen. Der er en bro over til øen. Der var ganske meget strøm og høj vandstand, men det var muligt at komme over på øen.

Blog ImageMen øen var næsten helt oversvømmet, så det var svært at komme hen til den anden bro for at komme helt over åen. Men det lykkedes. På strækning herfra og op mod Lerum var der flere steder, hvor stien var oversvømmet. Der var ganske stor vandføring i åen. En bro til en ø længere nordpå var også oversvømmet. Der løb meget vand gennem vandfaldene lidt syd for Floda. Her er billederne og sammenlign eventuelt med den anden billedserie, hvor vandføringen var mere normal.

Oversvømmelser

  • Comments(0)//blog.ankernielsen.dk/#post3